Creează fotografii superbe – Golden Hour – 5 exemple pe care le puteți încerca!

Când este „Golden hour” sau „Ora de aur”?

Ora de aur este perioada scurtă de dupa răsărit sau înainte de apus în care lumina este roșiatică-oranj. Eu prefer mai mult apusul. În mod tehnic lungimile joase de undă ale soarelui aflat la linia orizontului sunt refractate. Lumina este între 3500K – 5500K adică dinspre călduță spre foarte caldă. Poți crea efecte superbe direct din aparat sau pentru hobbyisti chiar din telefon fără a mai edita neapărat ulterior

Ce trebuie să faci?

  • să ai bateriile încărcate
  • să știi locația în care vrei să fotografiezi, 
  • atenție, golden hour durează maximum 30 de minute așa că este bine să vii cu o oră înainte de apus pentru a fi pregătit.
    Află de aici care este golden hour oră în funcție de fusul orar dar și de perioada a anului.
  • În linkul de mai sus puteți vedea ora pentru ”golden hour romania”, ”golden hour bucharest” sau și alte locații din România.
  • preferința mea este vara și la apus, atunci este cel mai bine fructificată această oră.

Siluete în apus

În principiu poți pune subiecții tăi între soare și aparat astfel încât veți prinde doar umbrele lor. Folosiți o apertură mai mare precum F/8. Efectul este unul superb, de siluetă care îți poate ieși direct din aparat sau chiar cu telefonul mobil.

siluete la apus

Siluete cu prietenii

Peisaj antropologic

Golden hour generează culori plăcute pe unele obiecte de obicei banale. Iată un exemplu de fotografie pe care o poți realiza în port. Fie că e la Constanța, Mangalia sau Galați te poți folosi de perspective pentru a încadra navele din port. 

apus în port

Seara în port

Golden Hour în familie

Golden Hour este un moment magic al zilei în care lumina soarelui devine caldă și aurie, creând o atmosferă fermecătoare și perfectă pentru fotografiile de familie.

În această lumină blândă și difuză, copiii și părinții se pot bucura de momente de conexiune, iar rezultatele vor fi imagini pline de căldură și emoție.

Peisaj natural

Ora de aur este excelentă pentru a imortaliza peisaje de vis.

Iată un exemplu în care te poți folosi de curbele create de văi și copaci împreună cu oranjul superb!

munti, văi, la apus

Văi și munți la apus

Fotografii macro

Culoarea caldă și soft al orei de aur te poate ajuta în a crea fotografii mai frumoase, cu blur. Setați aparatul pe F2.8, lăsați ISO pe o setare de maxim 800 și jucați-vă cu Shutter-ul. Apropiați-vă de subiect și… trageți!

Veți crea o compoziție ușoară facil dar și un bokeh cremos pe măsură!

floare de mac la apus

Maci pe câmp

Ședință foto de cuplu

Ce este mai frumos decât un cuplu în această lumină caldă al lui golden hour? Luați-vă aparatul și duceți-vă în vamă. Jucați-vă cu luminile și umbrele celor doi pentru a crea cadre idilice, unice, romantice.

Ori, așa cum am făcut noi alături de micuța Ayana, pe străzile libere de duminică!

Cuplu pe malul mării

Am dori o ședință foto în ora de aur!

În concluzie, dacă doriți să programați alături de HB Photography o ședință Golden Hour ne puteți lăsa detaliile voastre pe pagina de contact. Vă putem îndruma cu drag pe tot parcursul colaborării.

Doresc o ședință foto

(P) Servicii fotografie – promo

Doriți fotografii pentru următoarele tipuri de evenimente?

Galerie – Fotografie de nuntă

Galerie – Fotografie Cununie Civilă

Galerie – Fotograf Botez

obiceiuri nunta bucuresti

Mai multe articole! 🙂

× Scrie-ne :)