Cât costă o nuntă? Totul despre cheltuielile unei nunți

cat costa o nunta in romania - bugetul unei nunti - pretul unei nunti - organizarea acesteia

”Project Eva” @ Muller Hotel

Foto by Horia Bodeanu

Cât costă o nuntă în 2024, românia?

Costul unei nunți în România poate varia considerabil în funcție de mai mulți factori, cum ar fi locația, numărul de invitați, preferințele pentru mâncare și băuturi, decor, muzică și altele. În medie, o nuntă în România poate costa între 5.000 și 20.000 de euro sau chiar mai mult, în funcție de complexitatea și eleganța evenimentului.

În acest articol vom face o „disecție” cât se poate de transparentă a tuturor cheltuielilor previzibile dar și imprevizibile. Sumele sunt raportate la anul 2024.

Cătălin & Cristina

Foto by Horia Bodeanu

Toate cheltuielile unei nunți pe scurt (200 invitați)

Aceste cheltuieli sunt alegeri făcute cu cap, cu răbdare, fără a alege cele mai scumpe opțiuni dar la o calitate înaltă. Fie că sunteți din Iași, Galați, Constanța sau București prețurile sunt constante.

 • Sala de Restaurant (localul): Cheltuiala cea mai mare este restaurantul
  Majoritatea restaurantelor au și hotel, unde puteți caza invitații.

  Prețurile pornesc de la 400 lei pentru un meniu cu băutură open-bar. La o nuntă de 200 invitați, doar restaurantul vă poate costa 80000 lei (16000 euro)

 • Tortul & Candy Bar: Tortul de nuntă și alte gustări sau deserturi vă pot ajunge la 80 lei/kg. La 200 persoane, dacă fiecare 10 persoane mănâncă 1kg de tort, doar tortul vă poate costa 2000 lei (400 euro)
  Candy bar ~ 200gr prăjituri/invitat – 40kg prăjituri (400 euro)

 • Îmbrăcăminte, accesorii, machiaj: Aceasta include rochia de mireasă, costumul de mire, rochiile și costumele pentru domnișoarele și cavalerii de onoare, accesorii (cum ar fi voalul, pantofii, bijuteriile etc.) și serviciile de coafură și machiaj.

  Prețuri medii pentru următoarele:
  Rochie mireasă & accesorii: 3000 lei
  Costum mire & accesorii: 2200 lei
  Verighete: 4000 lei
  Rochie domnișoară de onoare: 100 lei bucata
  Costum cavaler de onoare: 500-1000 lei
  Coafură mireasă: 600 lei
  Machiaj mireasă: 400 lei

 • Fotografie și videografie de nuntă: Acesta este un alt aspect important, care include serviciile de fotografie și videografie pentru acoperirea evenimentului și producerea de albume foto și videoclipuri.

  Un serviciu de foto-video de calitate pornește de la 2000 euro, cu posibilitatea unui Trash-The-Dress sau Save-The-Date, albume, drone, toate incluse în acest preț.

 • Muzică și divertisment: Aceasta include DJ-ul sau formația pentru a asigura muzica și atmosfera adecvată la petrecere, precum și alte forme de divertisment (cum ar fi dansatori, artiști sau animatori).Ț
  Formațiile pornesc de la 2000 euro
  DJ pornesc de la 400 euro

 • Decor și flori: Acesta include decorul pentru locul de ceremonie și recepție, buchetele de mireasă și domnișoarele de onoare, aranjamentele florale, lumânările, covorul roșu, etc.

  Aici totul poate fi foarte discutabil, în majoritatea cazurilor restaurantul include în prețul meniului și un decor prestabilit.

  Buchetul de mireasă: 800 lei
  Servicii de decor covor roșu, coloane, arcadă flori artificiale: 1000 lei 
  Lumânare nuntă: 200 lei

 • Transport: Aceasta include cheltuielile pentru transportul către și de la locație pentru cuplu, invitați și furnizori (cum ar fi mașinile pentru mireasă și mire, limuzine sau autobuze pentru invitați).

  De asemenea, un cost foarte variabil, pentru a asigura transportul a 200 invitați. Majoritatea pot veni cu mașinile lor.
  Pentru cei care nu pot veni cu mașina și sunt de la țară, sau alte localități. Un autocar cu 50 locuri vă costă 8 lei/km
  Pentru siguranța voastră, puneți de o parte 1000 euro pentru transport.

 • Invitați și papetărie: Aceasta include invitațiile de nuntă, cardurile de mulțumire, măsuțele de escortare, meniurile și alte materiale de papetărie necesare pentru eveniment.

  O invitație de nuntă de calitate – 10 lei bucata, deci la 200 persoane avem undeva la 100 de invitații – 1000 lei.

 • Alte cheltuieli: Aceasta poate include asigurarea de nunta, taxele pentru certificatele de căsătorie, biserica, cununie civila, momente speciale în seara nunții, cursuri pentru valsul mirilor, cadourile pentru nași, cheltuielile pentru planificatorul de nunți (dacă este cazul), precum și alte cheltuieli nespecificate.

  Presupunem că este 10% din valoarea a tuturor cheltuielilor de mai sus.

Suma totală pentru organizarea unei nunți în 2024

Pe scurt, suma totală pe care o cheltui cu organizarea unei nunți a 200 de invitați, cu bun gust, în anul 2024 este de minim 27000 euro.

sE JUSTIFICĂ SĂ MAI FACI NUNTĂ MARE în 2024?

Răspunsul pe scurt este: DA.

Atât timp cât inviți persoanele care îți plac și cu care te simți bine alături poți inclusiv să faci profit la nunta ta. 

Dacă în medie, o persoană oferă 200 euro în dar, la 200 de persoane poți ajunge la o sumă de 40000 euro având astfel un profit de 13000 euro.

Suma este perfectă pentru o nouă mașină, renovarea apartamentului pentru bebe, sau chiar pentru un avans pentru casă.

Desigur, ar fi frumos să participați și dumneavoastră la nunțile viitoare ale invitaților voștri, ca un gest de respect și apreciere pentru relația voastră. 🙂

Căutați o echipă foto-video atentă cu voi?

Fotografie și film la nunta ta alături de o echipă!

Vă invităm să vă imaginați o nuntă perfectă, un eveniment plin de iubire, bucurie și emoție. Acum, adăugați în acest tablou un fotograf de nuntă și un videograf pasionați și dedicați, gata să captureze aceste momente magice pentru a le transforma în amintiri veșnice. Suntem Horia și Marina, echipa care vă va însoți în această călătorie.

Cu o experiență vastă în industria foto-video și o viziune creativă, suntem aici pentru a face ca ziua voastră specială să strălucească o dată și pentru totdeauna.

Pachete foto-video nuntă

Galerie HB Photography fotografii nuntă

Trash The Dress Horia Bodeanu Fotograf Romania

Project Eva @ April 2024

Explore the enchanting world of Project Eva in our April 2024 issue! Dive into a realm where elegance meets innovation, where every bride’s dream is meticulously crafted into a breathtaking reality. Join us as we uncover the latest trends, unveil the most exquisite details, and showcase the unforgettable moments orchestrated by Project Eva.

Categorii: ,
Citește mai mult
Logo Black Negru HB Photography - Horia Bodeanu

O fotografie, O Poveste!

Horia Bodeanu

× Scrie-ne :)