Te căsătorești? Iată lista completă a actelor necesare pentru căsătorie în 2024

oficiere stare civila - fotografie - hb photography horia bodeanu

Documente pentru căsătorie 2024 –  cuvânt înainte

În primul felicitări pentru eveniment și pentru decizia luată ca și cuplu. Pentru a vă ajuta și a face acest eveniment mai ușor, vă voi ajuta.

În articol veți vedea ce documente aveți nevoie pentru starea civilă, cât și pentru cununia religioasă.

Când este oficializată căsătoria?

Căsătoria va fi oficializată într-un interval de 10 zile calendaristice, cuprins între a 11-a și a 14-a zi de la depunerea actelor.

Aceste documente includ data declarației și ziua ceremoniei. Viitorii soți sunt responsabili pentru depunerea personală a declarației de căsătorie, în scris, la primăria locului de domiciliu sau de reședință a unuia dintre ei.

Exemplu declarație de căsătorie

declaratie casatorie pagina 1
declaratie casatorie pagina 2

Acte necesare pentru a te căsători în 2024

  • actele de identitate ale amândurora, în copie și original
  • certificatele de naștere, la fel, în copie și original
  • certificatul prenupțial, este un certificat medical care confirmă starea de sănătate a persoanelor care se pregătesc să se căsătorească și trebuie completat cu cel mult 14 zile înainte de a se prezenta la primărie în fața ofițerului de stare civilă.
  • declarație din care să reiasă că cei doi soți nu cunosc niciun motiv din natură legală care să împiedice încheierea căsătoriei
  • în cazul în care unul din soți a mai fost căsătorit, trebuiesc aduse documentele care să demonstreze că vechea căsnicie a fost desfăcută ori prin act de divorț sau act de deces al fostului soț.
cununie religioasa mireasa - hb photography & films

Cununia religioasă – listă documente 2024

În cazul căsătoriei civile, ai nevoie de multe acte, dar pentru căsătoria religioasă, ai nevoie doar de certificatul de căsătorie. Statul român recunoaște căsătoria religioasă doar după ce a fost încheiată cea civilă.

Dacă unul dintre soți a fost căsătorit înainte, Biserica cere și actul de divorț în original și copie. Și, atât în Biserica Ortodoxă, cât și în Biserica Catolică, trebuie să obții aprobare specială de la Episcop sau paroh pentru căsătoriile mixte.

cununie civila in aer liber

Se poate face starea civilă în aer liber?

Răspunsul scurt este DA! La majoritatea oficiilor se poate alege opțiunea pentru a face și în aer liber sau la localul ales de voi.

În acest caz, se va percepe un tarif suplimentar care include deplasarea ofițerului de stare civilă la locația menționată de voi.

Căutați o echipă foto-video atentă cu voi?

Fotografie și film la nunta ta alături de o echipă!

Vă invităm să vă imaginați o nuntă perfectă, un eveniment plin de iubire, bucurie și emoție. Acum, adăugați în acest tablou un fotograf de nuntă și un videograf pasionați și dedicați, gata să captureze aceste momente magice pentru a le transforma în amintiri veșnice. Suntem Horia și Marina, echipa care vă va însoți în această călătorie.

Cu o experiență vastă în industria foto-video și o viziune creativă, suntem aici pentru a face ca ziua voastră specială să strălucească o dată și pentru totdeauna.

Pachete foto-video nuntă

Galerie HB Photography fotografii nuntă

Trash The Dress Horia Bodeanu Fotograf Romania

Project Eva @ April 2024

Explore the enchanting world of Project Eva in our April 2024 issue! Dive into a realm where elegance meets innovation, where every bride’s dream is meticulously crafted into a breathtaking reality. Join us as we uncover the latest trends, unveil the most exquisite details, and showcase the unforgettable moments orchestrated by Project Eva.

Categorii: ,
Citește mai mult
Logo Black Negru HB Photography - Horia Bodeanu

O fotografie, O Poveste!

Horia Bodeanu

    Detaliile evenimentului vostru


    × Scrie-ne :)