Obiceiuri de botez – Totul pe scurt într-un singur articol

Fotograf botez, Obiceiuri de botez

Te pregătești de botezul copilului tău?

Pentru ortodocși și catolici botezul reprezintă una din cele șapte taine. În creștinism, botezul simbolizează sfârșitul modului de viață din trecut, de curățare a păcatului strămoșesc și începutul unui nou drum în calitate de creștin dedicat lui Dumnezeu.

Iată câteva lucruri importante pe care să le ai în vedere.

1. Când trebuie făcut botezul?

Recomandat este ca botezul să fie făcut după ce bebelușul a împlinit 40 de zile.

2. Cum se aleg nașii de botez?

nași alături de fetița botezată

Nașii alături de fetița proaspăt creștinată – foto: „HB Photography & Films”

 

De obicei pentru persoanele care au făcut cununia religioasă nașii de botez sunt aceiași cu nașii de la cununia religioasă.
Este foarte important să faceți o alegere înțeleaptă, nu din punct de vedere material. Nașii vor fi părinții spirituali ai bebelușului.
Ei trebuie să aibe calitatea de ai ȋndruma, de ai ghida ȋn viață, de ai ocroti. Alegeți ȋntelept!
Cauți un fotograf de botez?

3. Ce trebuie sa conținută trusoul de botez?

Trusou de botez – foto: „HB Photography & Films”

 

 • Hainele în care este îmbrăcat bebelușul după botez: scutece, costumas pentru băieți, rochiță pentru fetițe, body, căciuliță, botoșei.
 • Un prosop nou (min 60x40cm) și un săpun pentru preot, cu care acesta se spală și se sterge pe mâini ȋnainte de a scălda copilul ȋn cristelniță.
 • O panglică/fașă pentru ȋnfășat copilul cu lungimea de 100cm.
 • Un prosop moale de preferință din bumbac (min 120x70cm) și o pânză albă/crem netivită cu o lățime de minim 150cm ȋn care nașii primesc copilul după botez.
 • O sticluță goală pentru Sfântul și marele Mir cu care este uns bebelușul.

4. Ce trebuie să asigure nașii la botez?

Ce trebuie să asigure nașii? – foto: „HB Photography & Films”

 

 • Pe lângă nelipsitul trusou, iată câteva articole ce sunt necesare :
 • O lumânare ornată ce ii rămâne copilului. (simbolizează lumina pe care bebelusul o primește in suflet atunci cand intra in imparatia Domnului).
 • O icoană pe care preotul o sfințește și nașii o dăruiesc copilului.â
 • O cutiuță pentru șuvița de păr pe care preotul o va tăia bebelușului.
 • Cercei de aur pentru fetițe sau lănțișor de aur pentru băieței.
 • Hăinuțe pentru băița de a doua zi.

5. Ce trebuie să facă părinții la botez?

Înainte de botez, părinții trebuie să aleagă biserica (un aspect foarte important), să rezerve localul pentru petrecere, să stabilească meniurile, decorațiunile, să cumpere un cadou nașilor.

6. Cum alegem biserica?

Aveți foarte multe opțiuni de luat în calcul în funcție de buget, număr de invitați dar și un preot de suflet care să vă călăuzească în această datină.

Biserica Sfânta Treime Ghencea (București) este o biserică care are un cor superb și o ceremonie solemnă, este spațioasă și luminoasă perfectă pentru fotografie pentru cei cu un buget mai generos.

7. Cat se plateste la preot pentru un botez?

Prețul slujbei de botez diferă în funcție de biserica aleasă și de locul în care se află aceasta. De obicei, taxa pentru botez începe de la 100 Lei. În cazul în care nașii vor să aleagă și cor, aceștia vor trebui să plătească o suma suplimentară de bani.

După taina botezului și petrecere urmează un eveniment foarte important, băița bebelușului. Iată câteva informații utile pentru tine, click aici pentru articol!

Căutați o echipă foto-video atentă cu voi?

Fotografie și film la nunta ta alături de o echipă!

Vă invităm să vă imaginați o nuntă perfectă, un eveniment plin de iubire, bucurie și emoție. Acum, adăugați în acest tablou un fotograf de nuntă și un videograf pasionați și dedicați, gata să captureze aceste momente magice pentru a le transforma în amintiri veșnice. Suntem Horia și Marina, echipa care vă va însoți în această călătorie.

Cu o experiență vastă în industria foto-video și o viziune creativă, suntem aici pentru a face ca ziua voastră specială să strălucească o dată și pentru totdeauna.

Pachete foto-video nuntă

Galerie HB Photography fotografii nuntă

Trash The Dress Horia Bodeanu Fotograf Romania

Project Eva @ April 2024

Explore the enchanting world of Project Eva in our April 2024 issue! Dive into a realm where elegance meets innovation, where every bride’s dream is meticulously crafted into a breathtaking reality. Join us as we uncover the latest trends, unveil the most exquisite details, and showcase the unforgettable moments orchestrated by Project Eva.

Categorii: ,
Citește mai mult
Logo Black Negru HB Photography - Horia Bodeanu

O fotografie, O Poveste!

Horia Bodeanu

× Scrie-ne :)